Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cubiss/Avans – Opleiding Community Librarian – 2 colleges Community Building & Management

2 juni 2017 @ 09:00 - 12:00

Uit een rondvraag onder alle Brabantse bibliotheekdirecteuren (voorjaar 2016) blijkt dat er veel behoefte is aan een opleiding voor alle jonge professionals die momenteel instromen of reeds werkzaam zijn in bibliotheekorganisaties. Daarop nam Bieb Lab Brabant – een project van Cubiss – het initiatief tot de ontwikkeling van een young professional-programma voor medewerkers van bibliotheken van maximaal 35 jaar oud. De Innovatieraad van de Koninklijk Bibliotheek kende Cubiss een subsidie toe, waarmee het opleidingstraject deels gefinancierd wordt. Gio van Creij (NOBB), Gertjan Endedijk (Nieuwe Veste Breda) en Hans Hooft (Theek5) zijn vanuit het veld als sparring partners betrokken; het gerenommeerde hbo-instituut Avans+ geeft samen met Bieb Lab Brabant inhoud aan het programma.

Het opleidingsprogramma ‘Community Librarian’ heeft als doel de innovatieve kracht binnen de bibliotheek te versterken, door het (door)ontwikkelen van onder andere de competenties ‘ondernemerschap’ en ‘politiek strategisch handelen’. De jonge professionals die deelnemen aan het young professional-programma gaan in circa 20 klassikale dagdelen aan de slag met diverse thema’s, waaronder burgerparticipatie, democratisering, collectioneren 2.0, filosofie en wetenschap. Hiervoor zijn gerenommeerde gastsprekers en docenten gevraagd.

Daarnaast worden werkopdrachten geformuleerd, die zoveel mogelijk worden verweven met de werkzaamheden van de deelnemers. Zo biedt het opleidingsprogramma een combinatie van werken en leren, waarvan zowel de bibliotheek als de deelnemers profijt hebben.

De intake vindt in april plaats. Op 12 mei 2017 ontmoeten deelnemers en opleiders elkaar voor het eerst; het programma zal in september 2017 van start gaan. Het opleidingsprogramma loopt tot en met december 2018. Bij goed gevolg ontvangen deelnemers een post-hbo certificaat van Avans+.

 

Gegevens

Datum:
2 juni 2017
Tijd:
09:00 - 12:00
Website:
http://www.cubiss.nl/communitylibrarian

Organisator

Cubiss
Telefoon:
013 4656700
E-mail:
m.frenk@cubiss.nl
Website:
www.cubiss.nl

Locatie

Cubiss
Statenlaan 4
Tilburg, Brabant 5042 RX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
013 4656700
Website:
www.cubiss.nl