PUBLICATIES

Whitepaper

Bind brengt elk jaar een whitepaper uit dat diverse Nederlandse community- en intranetplatformen vergelijkt. Deze whitepaper biedt handvatten waarmee je kunt bepalen welk community of social intranet platform het beste geschikt is voor jouw organisatie en community project.

 

Lees meer

Boek

Kennis over het vakgebied communitybuilding en -management is schaars. Alhoewel de meest succesvolle communities vaak zijn opgestart door vrijwilligers, bieden ze juist voor organisaties een interessante kans om digitaal te transformeren. Dit boek, geschreven door Peter Staal en Kirsten Wagenaar en gepubliceerd eind 2019, neemt de lezer in twaalf hoofdstukken mee in het waarom, hoe en wat van communities. Theoretische modellen, quotes, praktische tips en een toekomstvisie voor de rol van communities voor bedrijven wisselen elkaar hierin af.

 

Bestel boek

Onderzoek

Hoe reilen en zeilen online communities in Nederland? En hoe scoren ze wanneer het gaat om het bepalen en behalen van kritische succesfactoren, de mate van professionalisering en de waarde die communities vertegenwoordigen binnen organisaties maar ook voor leden zelf? Dit onderzoek uit 2022 laat onder andere zien wat het effect is van een community­ manager, van de inzet van ambassadeurs en wat de meest voorkomende uitdagingen zijn.

 

Lees meer

LATEN WE KENNISMAKEN